torstai 5. kesäkuuta 2014

Some summer working places for students

Maaseudun kone MSK Cabins on yksi hyvistä kesätyöpaikoista, josta voin kertoa hieman. Se sijaitsee Ylihärmässä. Haastattelin erästä kesätyöläistä.

-Mitä teet Maaseudun koneella?
Siellä tehdään kokoonpanotyötä suurimmaksi osaksi. Esim. pistorasioiden kokoamista, rekisterikilpiä, sivupeilejä, vaihdekeppejä, käsijarruvaijereita, sekä muita sen kaltaista.

-Minkälaisia työaikatauluja siellä on ja kauanko kesätyöt kestävät?
Kesätyöt kestää kaksi viikkoa. Menen töihin aamulla klo 6:00 ja lopetan 14:30. Taukoja on 8:30 ja 13:00 ja ruokatunti on 10:30.

-Onko siellä oma ruokala?
Kyllä, ruoka maksetaan itse tai isän piikkiin. :)

-Onko kesätyöläisillä hyvä yhteishenki?
On todella hyvä ja muut nuoret ovat mukavia ja avuliaita.

-Pääseekö kuka tahansa Maaseudun koneelle kesätöihin?
 Vain vanhempien lapset pääsevät. En tiedä miksi tälläinen sääntö on.



Kokkolan satama on minun kesätyöpaikkani, josta kerron mielelläni.

Kokkolan satamassa kesätyöläiset pääsevät tekemään erilaisia satamahommia, jotka ei ihan kirjaimellisesti tunnu satamatyöskentelyltä. Työ on pääosin suurien varastohallien siivoamista ja työkalujen järjestelyä sekä takaisin paikoilleen tuomista. Siellä usein myös maalataan kuluneita varoitusmerkkejä uudestaan.

Satama on iso alue ja siellä työntekijät kulkevat työpaikan autoilla tai pyörillä, kesätyöläiset saavat käyttää pyöriä tai jalkojansa hyödyksi. Työt aloitan aamulla klo 8:00 ja lopetan 16:00. Taukoja on 9:30, 14:00, ruokatunti on 10:00.

Tauoilla yleensä kaikki työntekijät pelaavat korttia, sekä juoruilevat päivänaikana kuulemansa jutut. Siellä siis ei kannata kertoa mitään henkilökohtaista kenenkään kuulle, koska kaikki leviää todella nopeaa ja kuten varmaan voi kuvitella, nämä mies työntekijät eivät ole mitään kohteliaita herroja!

Satamassa on myös oma ruokala jossa ruuat maksetaan itse tai kesätyöläisethän laittavat vanhempiensa piikkiin. Kokkolan Satamaan ei pääse kesätöihin muuta kuin työntekijöiden lapset. Satamassa kesätyöläisillä on todella hyvä palkka ja se maksetaan kahdessa erässä. Kesätyöt kestävät kolme viikkoa. Minä majoitun isäni luokse töiden ajaksi välimatkan vuoksi.



Mansikkamaat ovat suosittuja kesätyöpaikkoja, joihin on kenen tahansa helppo hakea. Mansikkamaalla siis poimitaan mansikoita ja poimittujen mansikoiden painon mukaan kertyy palkka. Helppoa ja mukavaa työtä, jossa voi samalla herkutella tuoreilla mansikoilla!

Strawberry countries are popular for summer jobs, which is easy for anybody to search. The country, therefore, strawberry picked strawberries and picked strawberries in the weight of the accumulated reward. Easy and comfortable to work with at the same time can feast on fresh strawberries!



Maria-Sofia

2 kommenttia:

  1. Olis ehkä ihan hyvä hioa näitä englannin taitoja... Google kääntäjä ei riitä

    VastaaPoista
  2. Totta. Ihan vitun kamalaa

    VastaaPoista