lauantai 7. kesäkuuta 2014

Nice places in Lapua to see with your guest

Simpsiön Rinnehiihtokeskus on yksi paikoista jonne veisin vieraan. Veisin hänet sinne mieluiten kesällä ja toivon, että hän ei kärsisi korkeanpaikan kammosta. Simpsiöltä tulee koko Lapua näkyviin. Ihanat maisemat etenkin näin kesällä olisivat varmasti ikimuistoinen kokemus vieraalle! Talvella, kun hissit ja muut laitteet ovat käytössä, ei pääse ihailemaan korkeimmalle paikalle näkymiä. Simpsiöllä on myös mökkivälitys, hotelli SimpsiönKullas, asuntovaunualue yms. muita kohteita vieraileville ihmisille. Alueella on monenlaista toimintaa hiihtokoulusta päivätansseihin.

At Simpsiö there is cottage estate, Hotel Simpsiönkullas, caravanarea, slope centre, and a lot more.
Simpsiö is located in finland, Lapua.


Voisin näyttää vieraalleni Lapuan Tuomiokirkon. Se on yksi Suomen yhdeksästä tuomiokirkosta. Kirkko on rakennettu vuonna 1827 ja on Carl Ludwig Engelin suunnittelema. Lapuan tuomiokirkkoseurakunta on Suomen evankelisluterilaisen kirkon paikallisseurakunta ja Lapuan hiippakunnan keskus, piispan kotiseurakunta. Hiippakunnan kotiseurakunnan kirkkoherran nimitys on tuomiorovasti. Lapuan tuomiokirkkoseurakunta sai piispanistuimensa vuonna 1956. Seurakuntaa on palvellut tähän mennessä 96 pappia. Piispan paikasta käytiin kova keskustelu vuonna 2013, jolloin 3364 ihmistä ilmaisi, että piispan paikka on Lapualla. Lapuan tuomiokirkon julkisivu on uusittu ja kerjäläispoika kirkon sivulla on tullut enemmän esiin. Lapuan tuomiokirkko on hyvin hoidettu ja todella rauhallinen nähtävyys vieraalle.

at Finland is nine Cathedrals, one of them is located in Lapua. Church is built in 1827 and it is designed by Carl Ludwig Engel.


Jokilaakson matkailupuutarha, joka sijaitsee Tuomiokirkon läheisyydessä,  on myös yksi kohteista, jota suosittelisin vieraalle nähtävyydeksi. Matkailupuutarha on tehty entisen maineikkaan emäntäkoulun puistoalueelle. Puiston pinta-ala on yli 2ha. Hyötypuutarhassa on yrtti-, rohdos- ja hyötykasvien muotopuutarha. Alueella on lukuisia erilaisia puita. Mielenkiintoisin on ehkäpä koivu, jossa onkin punertavat lehdet. Kaikki kasvit on varustettu nimilapukkeilla. Puutarhassa on myös eläinpiha sekä herne- ja mansikkamaa, jotka kiinnostavat etenkin lapsia. Nyt jokilaakson toria muokataan ja sinne asetetaan laattoja. Tämä onkin mielestäni mainioin nähtävyys Lapualla.

Gardening Jokilaakso is beautiful tourist attraction in Lapua.
There is greenhouses where, for example, are grown strawberries and other fruits and vegetables.
There are also available sheeps, chickens and rabbits.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti