tiistai 26. marraskuuta 2013

Mikä sinusta tulee isona

Keväällä 2014 käynnistyy yhteishaku.Yhdeksäsluokkalaiset hakevat jatko-opintopaikkaa.
Hakemuksessa voi ilmoittaa viisi eri hakutoivetta.Vaihtoehtoina peruskoulun jälkeen ovat ammattikoulu, lukio ja kymppiluokka.

Ammattikoulussa voi opiskella ammatin ja mennä sen jälkeen töihin tai jatkaa ammattikorkeakouluun. Lukiossa suoritetaan ylioppilastutkinto ja sen jälkeen voi hakea yliopistoon tai ammatikorkeakouluun. Kaksoistutkinnossa opiskellaan yhtäaikaa lukiossa ja ammattikoulussa tai voi opiskella kahta ammattitutkintoa.

Kymppiluokka on niille jotka eivät ole saaneet opiskelupaikkaa tai jotka tarvitsevat lisäaikaa tulevaisuutensa suunnitteluun. Kymppiluokalla voi korottaa peruskoulutodistuksen arvosanoja, tutustua työelämään ja eri koulutusvaihtoehtoihin sekä parantaa mahdollisuuksia päästä opiskelemaan.


Lapuan yläkoulu järjesti  yhteisvalintaa koskevan vanheimpainillan 4.12.2013

 9th grade students are going to make choices about their future on the spring time 2014. They can choose five optional schools where they want to continue their studies.
At vocational school you can study for a job and go working straight away or continue to higher education, in upper secondary school you can also continue to higher education. You can also do a double degree, that means that you study in both schools or you can study two degrees in vocational school.

Class 10 is for those who didn't get to the schools they wanted to go to, or those who need more time to think about planning their future. In 10th class you can increase your grades, get to know working life, and different education options, and increase your chances to get to study to a school you want to go to.
 Lapua lower secondary school had a parents' meeting about their children future education 4.12.2013








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti