tiistai 21. toukokuuta 2013

We would speak by singing - About studying music at Lapua


Lähellä Lapuan keskustaa sijaitsee kulttuurikeskus Vanha Paukku. Se on rakennettu vanhan, tuhoutuneen patruunatehtaan paikalle. Siellä on monenlaista toimintaa, mm. kirjasto, museo, kansalaisopisto ja musiikkiopisto. Musiikkiopisto ja kansalaisopisto toimivat samalla periaatteella. Molemmissa on mahdollisuus opiskella laulua ja soittamista.

Opiskelen kummassakin opistossa. Musiikkiopiston kurssit ovat toiminnallisempia, joten se on käyttäjälle kalliimpi puoli. Soitan viikossa kaksi tuntia jousi- ja puhallinsoittimilla. Minulla on oma soittotunti ja orkesteritunti. Orkesterissa on aina muita mukana ja sillä joukolla teemme esiintymisiä iltamusiikissa musiikkiopiston Alajoki-salissa. Lisäksi viikossa on yksi tunti pakollista teoriaa. Siellä ollaan myös ryhmässä. Musiikkiopiston henkilökuntaan kuuluvat rehtori ja 7 viranhaltijaa, 3 päätoimista tuntiopettajaa, 5 sivutoimista tuntiopettajaa ja 7 yhteispäätoimista tuntiopettajaa.

Kansalaisopiston puolella on muutakin kuin musiikkipainotteista toimintaa, esimerkiksi balettia ja käsityöharrastusta. Opiskelen siellä musiikkia yhden tunnin viikossa ja se on laulu- tai /soittotunti. Orkesteri- ja teoriatunnit eivät siis kuulu kansalaisopiston toimintaan. Sekä kansalais- että musiikkiopisto järjestää pääsykokeet, joiden perusteella päätetään otetaanko sisään opiskelemaan vai ei.



Vanha Paukku Cultural centre is situated beside Lapua river. It is build to an old cartridge factory. There is a wide range of activities; library, museum, community college and music school. There you can study singing and playing instruments.

I study on both schools. Music school courses include more activity and they are more expensive. I play bowed string and wind instruments twice a week during my own music lesson and also during our orchestra lesson. Our orchestra has evening performances at Alajoki hall every now and then. Beside all this I study music theory once a week.

Community college gives lessons in ballet, arts and crafts and many other things as well as in music. I have a singing or playing lesson there once a week, too. They do not give orchestra or theory lessons at all. In order to study in these schools, you have to pass some musical tests.


Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti